П`ятниця, 03.05.2024, 05:37
Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Квітень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 18
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Сайт Орховицької СЗШ І-ІІ ступенів


11:46
ЧАЕС

                           Чорнобиль – скорбота пам′яті людської                                

В історії нашого народу є чимало скорботних дат, спогад про які пронизує серце гострим болем. Одна з них — 26 квітня 1986 року, коли над квітучим Поліссям здійнявся в нічне небо вогонь радіаційного вибуху. Величезний викид радіації призвів до того, що Чорнобиль став мертвою зоною, забруднив землю, річки та оточуючі території.

Цього року  виповнюється 32 роки з моменту страшної техногенної катастрофи й величезної екологічної біди світового масштабу на Чорнобильській АЕС. Вона забрала життя багатьох людей, завдала шкоди здоров’ю мільйонів українців, її наслідки ще відчуватимуть на собі майбутні покоління.

                                                                                                          

26 квітня у Орховицькій СЗШ І-ІІ ступенів  було проведено вечір – реквієм з нагоди цієї сумної події. Учні школи та вчителі зібралися в актовій залі, де було створено куток, присвячений пам′яті жертв чорнобильської катастрофи. Моторошні картини трагедії, ікона, свічки…

Вчителі Горішна Наталія Ігорівна, Курило Марія Степанівна підготували інформаційні повідомлення про чорнобильську трагедію. Учні 8-9 класів розповідали про ці жахливі події та її наслідки, а шестикласники читали вірші про Чорнобиль.

                                                                            

Опісля виступу до присутніх звернулася Наталія Ігорівна - директор школи. Вона наголосила, що героями не народжуються, ними стають. Незважаючи на смертельну небезпеку, деякі пожежники виходили на дах енергоблоку і вдруге, і втретє. Пожежу було ліквідовано ціною життя відважних людей. Тому подвиг багатьох  людей  записано в літопис людської мужності. У вдячній пам'яті українського народу вони  збережуться навічно.

                                                                             

Проводячи захід, присвячений 32 річниці Чорнобильської трагедії, ми, вчителі,  намагаємося пробудити в дітей чуйність, милосердя, вміння співчувати, дбайливо ставитись до навколишнього середовища, а також вчимо  дітей не губитися перед різними  нещастями,  жити за Божими заповідями, дарувати своє тепло і любов іншим, щоб ніколи не було таких Чорнобилів, які нависають чорними крильми над людським майбутнім.

                                                                            Наталія Горішна, вчитель історії

Переглядів: 254 | Додав: PtaxKMJ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar